Eddig a fogszabályozás témában beérkezett kérdések és a hozzá kapcsolódó válaszok:


Kérdés:


Jó napot!

Szeretnék több információt megtudni a láthatatlan fogszabályzásról.
Milyen árban van, lehet e részletben fizetni.

Előre is köszönöm,

Csilla


Az orvos válasza:


Kedves Csilla! A kezelés menete a következő:

Első alkalommal szükséges egy fogorvosi vizsgálat, kiegészítve egy panoráma röntgennel. Ha úgy értékeljük, hogy Önnek megfelelő lenne a láthatatlan fogszabályozás, akkor veszünk egy lenyomatot mind a két fogsorról, amit a központba küldünk.

Az első alkalommal jelenleg csak a panoráma röntgenért kell fizetni, ami 4000 Ft-ba kerül.

A központban a lenyomatok beszkennelésre kerülnek, majd a számítógépes program segítségével elkészül a kezelési terv és egy videó.

A második alkalommal megtekintjük a videót, ahol látszik a fogak mozgása és az elérhető végeredmény. Ekkor megbeszéljük, hogy a kívánt végeredmény eléréséhez hány fóliára van szükség. A fóliák száma határozza meg a kezelési időt és az árat.

Egy fólia úgy van kialakítva, hogy az alakja a két hét múlva elvárt helyzetet tartalmazza. Természetesen az elején picit feszül a fogakon, de két hét alatt a fogak elérik a kívánt helyzetet. Kéthetenként cseréljük a fóliákat a kívánt eredmény eléréséig.

Pontosan ismert, hogy két hét alatt mekkora elmozdulást lehet elérni, így már a tervezéskor pontosan ki lehet számolni, hogy az adott esetben hány fóliára van szükség.

Általában mind a két fogsorra szükséges készíteni ilyen fóliákat, ezért havonta általában 4 fóliára van szükség.

A második alkalommal, tehát, megbeszéljük a kezelés pontos költségeit és a kezelési időt, sőt a videón megmutatjuk a várható eredményt.

Eddig csak a panoráma röntgen az egyedüli költség, amit az első alkalommal kell kifizetni. A kapott információk birtokában kell Önnek döntenie, hogy igénybe veszi ezt a szolgáltatást vagy nem.

Részletfizetésre van lehetőség, hiszen minden alkalommal csak azt a fóliát kell kifizetni, ami a következő két hétre szükséges.
Nem találta meg a választ? Az Orvos válaszol menüpontban Ön is kérdezhet, és a személyre szabott választ, elküldjük Önnek e-mailen. Minden kérdést igyekszünk megválaszolni, de erre az oldalra csak azok a válaszok kerülnek fel (kizárólag keresztnévvel), amelyek gyakran ismétlődnek, és közérdeklődésre tarthatnak számot.

Amennyiben, inkább személyesen tenné fel a kérdéseit, jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra!

bejelentkezes ingyenes konzultációra