Eddig fogfehérítés témában beérkezett kérdések és a hozzá kapcsolódó válaszok:

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A problémám a következő: az elszíneződött fogaimat szeretném kifehérítettni, de a céges fogorvosom azt mondta, hogy fogaim sávosan vannak elszíneződve, valamilyen gyermekkorban szedett gyógyszer mellékhatásaként, ezért a fogfehérítés nem valószínű, hogy eredményre fog vezetni.

Az orvos válasza:


Kedves Érdeklődő!

Sajnos csak üzeneted fenti részletét kaptuk meg. Írtuk, hogy ha lehetséges küldd el még egyszer a kérdésed, de mivel ez eddig nem történt meg, így megpróbálunk neked a rendelkezésre álló információk alapján válaszolni.

A rendelkezésre álló információkból számunkra az derült ki, hogy a te fogelszíneződésed valószínüleg az átlagosnál súlyosabb, nem csupán kozmetikai célú fogfehérítésre lenne szükséged. A pontos diagnózishoz az elszíneződést természetesen látnunk kellene, de annak csíkos volta ténylegesen utalhat valamilyen súlyosabb elváltozásra. Ilyen lehet például a gyermekkorban szedett Tetracyclin okozta elszíneződés.

Teljesen igaza van a kezelőorvosodnak abban, hogy az ilyen típusú elszíneződések kezelése jóval nehezebb, mint egy átlagos fog fehérítése, de nem lehetetlen. Számítanod kell arra, hogy a kezelés elhúzódhat, valószínüleg különböző módszerek kombinációját (rendelői, ill. otthoni fogfehérítés) kell alkalmazni. Természetesen ebből kifolyólag az ára egy átlagos fogfehérítés többszöröse is lehet. A szakirodalmi adatok viszont biztatóak, kitartóan és szakértelemmel végzett kezelés esetén látványos eredmények érhetők el. Ilyen esetekben mindenképpen javasolt egy fogfehérítésben jártas, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvos felkeresése.

Üdvözlettel:

Dr. Rácz László


----------------------------

Jó napot Doktor Úr!

Én azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy porcelán fogam, és ha ki szeretném fehéríttetni a fogaimat, akkor azt is ki lehet, így, hogy már nem az igazi fogam? Melyik eljárással? És milyen árban?

Köszönöm a válaszát!

Renáta

Az orvos válasza:

Kedves Renáta!

A kérdése gyakori problémát vet fel. Sajnos a pótlások és a tömések a fehérítő eljárás során nem változtatják színüket, ezért mindig csak a fogakat tudjuk fehéríteni, és az új színnek megfelelően kell a meglevő töméseket és pótlásokat kicserélni. Az általunk használt fehérítő eljárások 40.000 Ft körül mozognak és lényegében csak a hatóanyag koncentrációjában különböznek egymástól. Ennek függvényében léteznek otthoni (éjszakai, nappali), várótermi, és rendelői eljárások.
Az Ön számára optimális megoldás megtalálásához mindenképpen javasoljuk fogfehérítésben járatos szakorvos felkeresését.

Tisztelettel:

Dr. Rácz László

 
Nem találta meg a választ? Az Orvos válaszol menüpontban Ön is kérdezhet, és a személyre szabott választ, elküldjük Önnek e-mailen. Minden kérdést igyekszünk megválaszolni, de erre az oldalra csak azok a válaszok kerülnek fel (kizárólag keresztnévvel), amelyek gyakran ismétlődnek, és közérdeklődésre tarthatnak számot.

Amennyiben, inkább személyesen tenné fel a kérdéseit, jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra!

bejelentkezes ingyenes konzultációra