Komplex fogászati szűrővizsgálat

ManagerszűrésI. Kivizsgálás

Klinikai vizsgálatok
  1. Stomato-onkológiai szűrés
  2. Fogorvosi klinikai vizsgálat
  3. Paradontális szűrővizsgálat


Műszeres vizsgálatok
  1. Panoráma röntgen
  2. Diagnodent Pen
  3. Halimeter
  4. T-scan

II. Kiértékelés

A kiértékelés tartalmazza:

A stomato-onkológiai szűrés eredményét – vagyis azt, hogy a vizsgálat során találtunk-e valamilyen daganatmegelőző nyálkahártya elváltozást vagy bármilyen olyan duzzanatot, csomót, nyirokcsomót, amely gyanús és további megfigyelést vagy kivizsgálást igényel.

Szájhigiéné állapotát

A fogazat állapotát - amely kiterjed a szuvas elváltozásokra, illetve csak a Diagnodent készülékkel felfedezhető szuvasodást megelőző állapotokra, értékeljük a meglévő tömések és gyökértömések állapotát, értékeljük a visszamaradt foggyökereket, a bölcsességfogakat valamint a foghiányokat.

Fogszabályozás szükségletet - gyerekeknél és fiatal felnőtteknél az állcsontok fejlődését, fogak elhelyezkedését az esetleges fogszabályozó kezelés szükségességének feltárása érdekében.

Íny állapotának kiértékelését – a szűrővizsgálat eredményétől függően egy gyors értékelést adunk az íny és a fogágy állapotáról és az esetleges kezelési szükségletről.

Szájnyálkahártya elváltozásokat – a daganatmegelőző állapotokon kívül, amit már a stomato-onkológiai vizsgálatoknál említettünk ellenőrizzük és kiértékeljük mindazokat az elváltozásokat, amelyek esetleg jelen vannak a szájnyálkahártyán.

Lehelet vizsgálatát – amelynek során egy modern és nagyon pontos készülék segítségével elemezzük a kilélegzett levegő VSC (illó kénvegyületek) tartalmát, ami a leginkább felelős a kellemetlen leheletért.

Állkapocs ízület vizsgálatát – a rágóizület és a rágóizmok állapotának felmérését.

Okklúzió - harapásvizsgálatot – a T-Scan digitális harapáselemzés segítségével lehetőségünk nyilik olyan részletek megfigyelésére és kezelésére, amire ezt megelőzően nem volt lehetőségünk. Ezáltal megszüntethető a fogak, a rágóizmok és az állkapocsízület túlterhelődése, ami egy sor kellemetlen tünetben nyilvánulhat meg mint pl. fogfájás, fogak túlérzékenysége, az állkapocs kattogása, fájdalmas állkapocs mozgások, fülzúgás, fej-, nyak-, vállfájdalom stb.

III. Tanácsadás – további kivizsgálási illetve kezelési szükségessége A kiértékelés végén néhány mondatban összefoglaljuk, hogy az Ön esetében minden rendben van, vagy szükségesnek találunk további vizsgálatokat, kezeléseket, illetve életmódi, szájápolási változtatásokat.

FONTOS! Ez csak egy szűrővizsgálat ami alkalmas arra, hogy megítéljük azt, hogy az Ön esetében a talált eredmények összhangban állnak a korának megfelelő átlagosan elvárható eredményekkel vagy esetleg további kivizsgálásra vagy kezelésre van szüksége. Ezek a vizsgálatok nem helyettesítik az egy területre vonatkozó célzott szakvizsgálatokat, nem alkalmasak részletes kezelési terv kidolgozására és árajánlat készítésére.

Jelentkezzen be most >>>>